Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Thema’s

Praktische en orientatie gids voor migranten

Ter gelegenheid van de herdenking, 18 jaar geleden, van de verdwijning van Sémira Adamu, brengt de Ligue des Droits de l’Homme twee praktische gidsen uit, om de migranten in staat te stellen om hun rechten te laten gelden.
Het gaat om de "Guide pratique et d’orientation des migrants : mieux connaitre ses droits pour les faire valoir".

hier downloaden

De eerste gids, de volledige gids, is gericht naar alle professionals die het pad van migranten zouden kunnen kruisen, gespecialiseerd of niet in de migratiesector. Deze gids stelt hen een gegevensbestand voor, met minimale informatie, om hen in staat te stellen de verzoeken te behandelen die naar hen gericht worden.
Deze gids zal eveneens beschikbaar zijn in papieren versie, op aanvraag aan het secretariaat van de Ligue des Droits de l’Homme (tel:02 209 62 80) en dit vanaf 22 september 2016, dag van de 18e verjaardag van de dood van Sémira Adamu tijdens een poging tot uitzetting uit het land.

De tweede gids, een pocketgids, is naar de migranten zelf gericht. Hij is uitsluitend gericht op de juiste adressen en goede gewoonten. De pocketgids zal beschikbaar zijn in november 2016 - online en op papieren versie - in het Engels en in het Frans.

Contact ldh@liguedh.be

Thema's van dit artikel

Andere artikels met hetzelfde thema

Laatste update

De openbare ruimte: het verantwoord delen, de uitdagingen en de lokale antwoorden, Studiedag van het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden, 7/6/2018, Namen
7 juni 2018

U bent van harte welkom op de tweede nationale bijeenkomst van het Belgisch Forum over het (...)...

Thema's

Agenda

13
06
2018


07
06
2018


23
03
2018