Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Thema’s

Positief uitgaan in Brugge

In verband met de feesten in het centrum, werd het project ‘+ café’ opgericht in mei 2002 als waardige opvolger van het project “Dit café is oké”. De stad Brugge bouwt met dit initiatief een samenwerking uit met de plaatselijke horeca-uitbaters. Het label ‘+ café’ speelt in op de jongeren, hun vrijetijdsbesteding en hun uitgaanscultuur.

Hier vindt u de video van het project : http://www.brugge.be/internet/nl/we...

Om het label + café te verkrijgen moet de uitbater zijn zaak uitbaten volgens de ‘+ punten van een + café’, nl: op een verstandige manier alcohol schenken, geen alcohol schenken aan – 16 jarigen, geen discriminatie van personen, de uitbater en het cliënteel tonen respect voor de buurt, aan vechtersbazen wordt de toegang ontzegd en illegale middelen worden niet getolereerd.

Dit label is beperkt in tijd. Om de drie jaar wordt het herzien. Een full-time horecacoach staat in voor de goede opvolging van de engagementen en staat de uitbaters met raad en daad bij met betrekking tot het realiseren van de doelstellingen.

Binnen de Stad is de horecacoach het aanspreekpunt voor allerhande horecagerelateerde thema’s.

Communicatie en overleg zijn heel belangrijke punten bij het project. Er wordt gewerkt met gericht overleg rond bepaalde uitgaansbuurten, manifestaties (100 dagen, einde examenvieringen,..) of probleemsituaties (portierswetgeving, omgaan met agressie, drugs in de horeca, enz.)

Via de nieuwsbrief ’Cafépraat’ worden de uitbaters op de hoogte gehouden van de acties vanuit preventie en politie. Bovendien wordt het reilen en zeilen in de Brugse uitgaanswereld belicht.

Meer info ? Piet De Ville, Blinde Ezelstraat 1 8000 Brugge 050 44 82 43 of piet.de.ville@brugge.be


Thema's van dit artikel

Andere artikels met hetzelfde thema

Laatste update

"De openbare ruimte : het verantwoord delen en de lokale innovaties", 11/12/2018, Brussel : Studiedag van het Belgisch Forum
11 juni 2018

U bent van harte welkom op de derde nationale bijeenkomst van het Belgisch Forum over het thema (...)...

Thema's

Agenda

11
12
2018


15
11
2018


15
10
2018