Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Activiteiten van BFPVS en van zijn gemeenten

« Lokale overheden, verenigingen en burgers : Samen tegen het onveiligheidsgevoel »

Conferentie op 28 mei 2009

UITNODIGING

« Lokale overheden, verenigingen en burgers: Samen tegen het onveiligheidsgevoel »

Begin 2006, publiceerde de Stichting het verslag « Luisteren naar de burgers over onveiligheid » dat een waar succes bleek te zijn bij de betrokken actoren. Om het onveiligheidsgevoel tegen te gaan legt dit verslag de nadruk op het belang te werken op lokaal niveau en alle verschillende actoren en de gewone burgers erbij te betrekken.

Om zich te kunnen blijven inzetten tegen het onveiligheidsgevoel heeft de Koning Boudewijn Stichting in juni 2007 een samenwerking van 2 jaar op poten gezet met het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden met het oog op 4 opdrachten:

1. De 5 proeftuinen methodisch opvolgen in een participerend en associatief proces dat draait rond het thema van het onveiligheidsgevoel (Brussel, Charleroi, Moescroen, Amay
en La Louvière);

2. Studiedagen organiseren waarop de lokale actoren de beste praktijkervaringen kunnen uitwisselen (gemeenten, politie, verenigingen) betrokken bij de veiligheid en preventie;

3. Een handleiding met goede praktijkervaringen opstellen in elektronische vorm en in papieren versie om de ervaringen van de proeftuinen voor te stellen maar ook om te informeren over nuttige technieken en aanbevelingen om de lokale actoren te steunen bij het opstellen van participerende procedures rond het thema van het onveiligheidsgevoel;

4. Een eindconferentie organiseren met de lokale actoren met als doel de behaalde resultaten voor te stellen en een debat te voeren tussen de veldactoren.

In het kader van deze laatste opdracht nodigt het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de steden u graag uit op de eindconferentie die doorgaat op donderdag 28 mei 2009 in het Cultureel Centrum Jacques Franck te Brussel.

Deze studiedag richt zich tot de institutionele actoren die werken rond de thema’s van preventie en veiligheid en hun partners (politie, gemeentelijke agenten, verenigingen).
Deze dag leent zich tot:

Hierbij vindt u de uitnodiging, het programma en de praktische informatie.

Voor meer informatie:

urbansecurity@brucity.be

Thema's van dit artikel

Thema's

Agenda

11
12
2018


15
11
2018


15
10
2018