Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Thema’s

ICPC : Internationale inzameling van praktijken van criminaliteitspreventie

Internationale inzameling van praktijken van criminaliteitspreventie om de actie doorheen de wereld aan te moedigen…..

Het internationaal centrum voor criminaliteitspreventie heeft een internationale 2008 bundel gepubliceerd die de preventiepraktijken betreffende criminaliteit en dagelijkse veiligheid inventariseert die toegepast worden in Noord Amerika, Europa, Afrika, de Caraïben, Centraal Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Zuid-Azië.

Dit 238 pagina’s tellend werk is een aanvulling van het internationaal rapport betreffende criminaliteitspreventie en dagelijkse veiligheid: tendensen en perspectieven. Dit rapport maakt een synthese van de actuele wereldtendensen van criminaliteit en het tot slachtoffer maken, beschrijft de belangrijkste bezigheden van de regeringen en stelt de verschillende antwoorden hierop voor.

De synthese stelt concrete voorbeelden voor van hoe de regeringen, politiediensten en communautaire partners de criminaliteit en het tot slachtoffer maken proberen te verminderen en te voorkomen en de veiligheid te verstevigen. Deze synthese is zowel gericht aan gouvernementele en niet gouvernementele actoren, aan politieke verantwoordelijken en personen die werken aan de criminaliteitspreventie op alle niveaus. Het is opgesplitst in 5 secties: dagelijkse veiligheid, risico jongeren, jeugdbendes, dagelijkse veiligheid en autochtone bevolking en partenariaten tussen de politie en de gemeenschap m.b.t. criminaliteitspreventie.

U kan het ook in engels en in spanisch hierbij vinden.

Contact : Serge Bruneau, programmadirector van ICPC cipc@crime-prevention-intl.org

Thema's van dit artikel

Andere artikels met hetzelfde thema

Laatste update

"De openbare ruimte : het verantwoord delen en de lokale innovaties", 11/12/2018, Brussel : Studiedag van het Belgisch Forum
11 juni 2018

U bent van harte welkom op de derde nationale bijeenkomst van het Belgisch Forum over het thema (...)...

Thema's

Agenda

11
12
2018


15
11
2018


15
10
2018