Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Andere evenementen

Daklozen en openbare ruimten : studiedag

Hierbij vindt u het programma van de studiedag "Daklozen en openbare ruimten"
Inschrijving en informatie
.

Programma

Simultaan vertaling fr/nl verzekerd tijdens de studiedag.

9u00 Onthaal
9u15 Inleiding en welkomstwoord door de Brusselse Minister van Verkeer
9u30 Straatbewoners in de Brusselse metro : voorstelling van het actie onderzoek van de vzw Diogenes - Aline Strens en Lucie Martin (Diogenes vzw)
10u00 Verstoring van de openbare orde en het recht op de stad - Mathieu Berger (socioloog, professor en onderzoeker aan de UCL)
10u30 Pauze
10u50 Kijk op de straatbewoners : sociale voorstellingen en selectief medelijden - Marie Loison Leruste (sociologe, Universiteit Parijs 13, Sorbonne Parijs)
11u20 De evolutie van de juridische aanpak van dakloosheid en bedelarij in de openbare ruimte – Manuel Lambert, juridisch raadgever “Ligue des Droits de l’Homme”
11u50 Debat met de zaal
12u20 Lunch in de TAG Gallery met bezoek aan de tentoonstelling home street home. Gesprekken, teksten, videos, foto’s genomen door straatbewoners.
14u00 Welke samenwerking tussen de beheerders van de openbare ruimten en de organisaties uit de thuislozensector? Met Evelyne Parello (MIVB), Laurent Van Hoorebeke (La Strada), Bram Van de Putte (Diogenes vzw), de CVTS (Comité de Vigilance en travail Social).
15u00 Thuislozen begeleiden: straatleven en institutionele praktijken. Met : twee straatbewoners, Muriel Allart (Housing First Belgium/bru/SmesB en partners), een medewerker van medische sector, een medewerker van de sector geestelijke gezondheidszorg.
16u00 Conclusies van de dag - Pieter Cools (onderzoeker bij Universiteit van Antwerpen)
16u20 Einde van de studiedag

Meer info

Thema's van dit artikel

Thema's

Agenda

11
12
2018


15
11
2018


15
10
2018