Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Andere evenementen

Bruxitizen 2016 - Jongeren : identiteiten onder controle? Workshops-Debatten

Zonder diplomatieke taal of discriminatie, vormt Bruxitizen een debatruimte die jongeren samenbrengt met verschillende actoren van de civiele maatschappij : sociale actoren, journalisten, artiesten, politici, buren, inspirerende of geïnspireerde burgers, etc.

Op stand gebracht door Agence Alter om jongeren de mogelijkheid te geven om met elkaar kennis te maken, zich te informeren, om zelf informatie te produceren, om innovatieve projecten te benadrukken.
Drie doelstellingen :
• jongeren een decodering van de sociale problematieken aan te bieden, vanuit verschillende invalshoeken;
• een mogelijkheid om zich uit te drukken;
• aanzetten tot actie, op een kritische wijze.

Deze editie BRUXITIZEN 2016 gaat rond het thema : JONGEREN : IDENTITEITEN ONDER CONTROLE ?
Aanslagen, economische crisissen, crisissen van migratiestromingen, radicaliseringsvermoedens : sinds enkele jaren, komt de kwestie van « identiteit » met kracht op de voorgrond in politiek en media. Is « identiteit », een kernprobleem ?

Programma :
* Woensdag 12 octobre, van 14u tot 18u : « Jeunes à Cureghem : autres regards sur l’identité » - plaats : Slachthuizen van Anderlecht, in medewerking met de vereniging Cultureghem
* Woensdag 26 octobre, vanaf 17u30 : « États d’urgences identitaires » - plaats : Théâtre National van Brussel, in medewerking met Festival des Libertés

Gedetaileerd PROGRAMMA->http://altermedialab.be/programmation/]

Deelnemen ? INSCHRIJVING

Medialab : Bruxitizen is ook een journalistieke structuur, die participatief en burgerlijk is. Er wordt studenten aangeboden om vertrouwd te geraken met de journalistieke technieken. Voorafgaand, tijdens en na Bruxitizen, produceren een vijtftigtal studenten informatie over de besproken problematieken.

Oproep aan jongeren, leerkrachten, studenten, klassen, verenigingen, academici, journalisten, politici, burgers en buren : Zin om deel te nemen ? Aan de programmatie ? Aan de debatten ? Een hulpende hand te bieden voor de organisatie ? Om wat meer te weten ? Welcome!

Informatie en contact : Chaïma - cei@alter.be

Thema's van dit artikel

Thema's

Agenda

11
12
2018


15
11
2018


15
10
2018