Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Activiteiten van BFPVS en van zijn gemeenten

1 dag niet : actiedag tegen woninginbraken in Belgie en Nederland

De editie 2016 van 1 dag niet vindt plaats van 24 tot 30 oktober 2016 met hoogtepunt op vrijdag 28 oktober 2016.

De actie zal georganiseerd worden aan het begin van de donkere dagen en dus op het moment dat er wordt overgeschakeld naar het winteruur. Hierdoor ontstaat er een logica voor het plannen van 1 dag niet jaar na jaar.
Nederland heeft beslist te volgen in deze keuze en de datum werd goedgekeurd tijdens de raad van bestuur.

Deze actie is overgewaaid uit Nederland en door de provincie Limburg aangereikt.
Het doel is om de aandacht van de burgers te vestigen op inbraakpreventie (Eén dag zonder inbraken) d.m.v. diverse en gevarieerde acties zoals burgerinitiatieven, preventiecampagnes, info via de sociale netwerken enz. Kortom alles wat U interessant lijkt !

U vindt meer info in de bijgevoegde documenten en op die website.

Rapportage Actieonderzoek 1 dag niet 2015 België hier

Bianca Boeckx blijft ter beschikking voor bijkomende vragen.

Beste veiligheidspartner,
 
Wist je dat er in ons land meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken in een woning? De maatschappelijke kost is torenhoog: jaarlijks betalen we met z’n allen meer dan 400 miljoen euro…
Hoog tijd dat we hier samen iets aan doen!
Op 11 december 2014 werken wij alvast mee aan een actiedag waarop we de strijd aanbinden tegen woninginbraken. 1 dag geen woninginbraken in België en Nederland:
11-12-‘14: 1 dag niet
Hoe kunnen we dit doel bereiken? Enkel en alleen met jouw hulp. Ga mee aan de slag om jouw buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Zet inbraakpreventie samen met ons een hele dag lang extra in de kijker.
Organiseer een actie: groot of klein. Wat dacht je van een wandeling door je buurt in het gezelschap van de wijkagent? Hij kan je leren om op ongewone en onveilige situaties te letten. Je kan de raamposter downloaden en ophangen op een zichtbare plek. Of wat dacht je van een heuse sociale media campagne? Deel de Facebookpagina en volg #1dagnietBE op Twitter. Misschien kan je zelfs een informatieavond rond preventie op poten zetten? Of nodig de buurt uit voor een winterbarbecue, leer elkaar kennen en hou een extra oogje in het zeil. Bij deze brief hoort een overzicht met extra tips en voorbeeldacties die je kan ondernemen om ‘1 dag niet’ te ondersteunen.
Een kleine inspanning levert een maximaal effect!
‘1 dag niet’ wil ook een podium geven aan reeds bestaande initiatieven. Vele organisaties of verenigingen zijn al jaren actief binnen dit domein. Zij krijgen nu een hele dag lang eindelijk de aandacht die ze verdienen.
Indien jij op één of andere manier wil meewerken aan ‘1 dag niet’, contacteer ons dan met jouw voorstel. Neem zeker ook een kijkje www.1dagniet.be en registreer je actie! Misschien brengen de initiatiefnemers van ‘1 dag niet’ je dan wel een bezoekje op 11-12-‘14.
Wat kan JIJ doen om diefstallen in woningen de wereld uit te helpen?
Contact

Tel : 011 23 80 96

Deze actie vindt plaats in samenwerking met de federale, provinciale en lokale overheden!

Thema's van dit artikel

Thema's

Agenda

12
06
2019


11
12
2018


15
11
2018