Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Film over de Gemeenschapswachten

Inhoud

Nieuwe film over de Gemeenschapswachten in Schaarbeek

In 2013 zijn de gemeenschapswachten van Schaarbeek een gedurfde uitdaging aangegaan ... Omdat hun beroep, waar ze zo trots op zijn, slecht gekend is, hebben de 75 agenten in paars uniform hun dagelijks werk in onze straten gefilmd.

Heel wat mensen kennen ze, vooral van aan de schoolpoort, maar wat de gemeenschapswachten precies doen weten weinigen. Omdat preventie ook samenhangt met onze perceptie van anderen en zij de inwoners bewuster moeten maken, bleek een video over een van de meest stedelijke beroepen een perfect idee.
25 didactische minuten over goed samenwonen in Schaarbeek.

Onlangs is voor alle Schaarbekenaren een documentaire gemaakt om het beroep van de gemeenschapswachten beter te leren kennen.

Welke bevoegdheden hebben zij in de openbare ruimte? Wat doen ze precies? Welke opdracht hebben ze? Kunnen ze boetes geven? Waar komt u ze tegen? Wanneer werken ze? Tal van vragen waarop de documentaire over de gemeenschapswachten een antwoord geeft. Tijdens hun werk in onze straten van ’s ochtends tot ’s avonds zijn de gemeenschapswachten enkele uren samengekomen om hun eigen rol te schrijven en te spelen.
Een hecht team

Om de medewerkers van de dienst samen te brengen rond gemeenschappelijke waarden, een professionele identiteit op te bouwen en het beroep meer in de schijnwerpers te plaatsen hebben de dienstverantwoordelijken met de "filmbuilding" een perfect middel gevonden om die ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken.
Uitdaging geslaagd!

Na een eerste vertoning waren de meningen unaniem positief: de film geeft een prima inkijk in de opdrachten van de gemeenschapswachten, die sterk gemotiveerd zijn en hun paars uniform met fierheid dragen!

Bekijk zelf de film en ontdek wat de gemeenschapswachten voor onze gemeente betekenen! Veel kijkplezier!

Film over de gemeenschapswachten

JPEG